Poiana Neamtului este o pensiune de 4 margarete, cu 15 camere, situata la poalele muntelui Budislavu (2371 m) din masivul Fagaras, la 14 km de orasul Avrig la o altitudine de 706m.
Povestea locului incepe undeva in anul 1906, cand armata austro-ungara a construit aici o cladire in care erau cazati soldatii care pazeau pe varful muntilor granita dintre Imperiul Austro-Ungar si Tara Romaneasca. Dupa destramarea imperiului, cladirea a ramas cu destinatie de adapost pentru locuitorii din Avrig. Inainte de al doilea razboi mondial, a avut mai multi proprietari si a fost folosita in circuit inchis. Tot aici a functionat un gater pe apa unde erau prelucrate lemnele de la poalele muntelui. De prin anii 55’-56’ i s-a dat destinatia de cabana turistica, la etaj cu locuri de cazare iar la parter cu restaurant si bucatarie. In anul 1967, s-a adaugat la constructia existenta un corp nou de cladire si o terasa. In perioada anilor 75’-90’ in fiecare zi exista un autobuz care transporta iubitorii de munte din Sibiu la Poiana Neamtului. Din anul 1998, cabana a devenit proprietatea noastra iar in anul 2013 a fost reconstruita si modernizata in felul in care se vede astazi. Cabana a devenit pensiune si este dotata cu utilitati, apa potabila, instalatie de incalzire, sursa proprie de energie electrica cu micro hidrocentrala (se zvoneste ca aici ar fi fost construita in perioada 35’-40 prima microcentrala pe apa pentru asigurarea iluminatului locatiei care a functionat pana prin anii 80’). Se pot vedea pe malul raului inca unele elemente din constructia veche. Foarte multa lume intreaba de unde vine numele, de “Poiana Neamtului” si daca exista vreo legatura intre etnia germana si denumirea locatiei. Dupa destramarea imperiului austro-ungar, de constructia ramasa s-a ocupat un cetatean pe nume “Neamtu Ion” care nu era cetatean german, iar avrigenii o numeau Poiana lui Neamtu iar de aici pana la denumirea “Poiana Neamtului” nu a fost decat un pas.
Aici va puteti bucura de privelistea deosebita oferita de Varful Budislavu, 2371 m, de frumusetea padurilor din imprejurimi, de aerul deosebit cat si de traseele montane ce pornesc de la noi in masivul Fagaras.
Oaspetii pensiunii pot vizita insotiti ferma de cerbi care se afla in vecinatatea pensiunii. Se pot deconecta jucand fotbal, ping-pong, plimbari in natura pe jos sau cu caii, pot participa la treburile gospodaresi in ferma proprie de unde provin aproape toate produsele ce se consuma in restaurantul pensiunii. Vrem sa va simtiti cu adevarat relaxati si deconecatati de viata cotidiana. Dorinta noastra este sa va cream cele mai frumoase aminintiri si sa ne calcati pragul cu drag de fiecare data tot mai multi.
Pentru rezervari, va rugam sa selectati data de inceput a sejurului din calendarul alaturat si sa completati formularul. Daca nu primiti un raspuns in 24 de ore, va rugam sa ne contactati telefonic. Uneori, internetul nu isi gaseste drumul prin munti.